perjantai 21. lokakuuta 2011

Singapore

Nyt on aihetta kirjottaa mun reissusta, missä olin kuun vaihteessa. Oltiin siis aasiassa, Singaporessa. Oli mun eka kerta oikeesti kaupungissa missä on korkeita taloja. Muuten oon aasiassa käyny Thaimaassa viime vuonna. Kovin isohan paikka Singapore ei oo, 20km korkee ja 40km levee saari. Ihmisiä kuitenki päälle neljä miljoonaa ja ne jakautuu useisiin kansoihin, kiinalaisiin, intialaisiin, indonesialaisiin ja moniin muihin kaikkien kuitenkin ollessa Singaporen kansalaisia ja siellä syntyineitä.


Singaporessa on eri alueita, Chinta town, Little India, arabi alue... Näillä alueilla tietty asuu sen kulttuurin ihmisiä, eli kun matkustaa Singaporeen, saa yhdellä iskulla monta kärpästä. Alla kuva China Townista, meidän toiselta päivältä paikan päällä.


Me syötiin lähes aina hawker centereissä. Yhdessä hawkerissa voi olla joku 30 eri ruokakojua. Sieltä saa halpaa ja hyvää ruokaa. Annos maksaa 3-4 dollaria, mikä on noin 1,7-2 euroa. Niissä paikoissa paikalliset käy syömässä, ja tykkään ite syödä sellasissa paikoissa mistä saa paikallista ruokaa. Ei pizzat ja hampparit kiinostanu tuolla ollessa, vaikka tulikin käytyy japanilaisessa MOS-hamppari paikassa.


 
 

Käytiin Sentosa-saarella, mikä on täysin rakennettu. Palmut, hiekkarannat ja muu kasvillisuus on tuotu jostain muualta. Saari on vähä niiku suomalaisten lintsi, eli viikonloppusin ruuhkaa on kuulemma tosi paljon. Siellä on paljon makeita juttuja, esim. Universalin studio, keinotekoinen surffausaalto, akvaario ja paljon muuta.Akvaario oli meille ensisijainen juttu missä haluttiin käydä sentosassa, mä tykkäsin siitä. Siellä sai kosketella kaloja ja rauskuja semmosessa "kosketa kaloja" altaassa.

Siellä oli myös delfinaario, mikä oli meille pienoinen pettymys. Delfiinit oli tosi pienessä osassa koko showta. Sitä enemmän esillä olikin sitte merileijonat, mitkä oli ihan hauskoja, mut ei niin makeita ku delffarit.


Sentosalla oli jättiläiskokonen Singaporen symbooli, merlion patsas. 

Vietettiin sentosalla kokonainen päivä. Pääs uimaan lämpöseen veteen ja käymään hard rock-cafessa yksillä drinksuilla.

Bongattiin yks päivä mehukojusta semmonen juoma ku rose syrup. Se oli ihan pinkkiä ja maistu oikeesti ruusulle. Oli miehekästä juoda sitä. Hyvää...

Marina Bay Sandsillä on kaikki Singaporen kuuluisat rakennukset ja pilvenpiirtäjät. Osa rakennuksista on iha ufoi.Käytiin tuol "veneel" mikä on noitte kolmen hotelli tornin päällä. Ylösnousu makso jonkin verran, mutta olihan se sen arvosta. Siellä on myös hotellin asiakkaille uimaltaat, mistä voi katella kaupungin maisemia. Hotellihuoneisiin meillä ei ollu varaa, koska n. 400 euroa/yö.Vikana iltana käytiin juomassa drinkit Clarke Quayn baari alueella. Oli kiva lopetus reissulle. 


Meillä oli vielä seuraavana päivänä lähes koko päivä aikaa vielä ennen kun joudittiin lähtee kentälle, bongattiin tämmönen sirkka. En tiiä onks toi rukoilijasirkka. Se hyökkäili meitä kohti kun sitä yritti kuvata. Sit ku peräänty se alko heiluu sivuittain tyhmän näkösesti.
  
Illalla sitte mentiin metrolla kentälle ja odotettiin koneen lähtöä. Tehtiin parit tax free ostokset.
 
Singaporen Changin kentällä oli paljon isoja koneita, oikeestaan pelkästään isoja, Nähtiin parit a380 superjumbot ja paljon b777.

Mulla oli matskun koe heti aamulla ysiltä, kun kone tuli Suomeen 6.30. Yritin katella yöllä/aamulla juttuja, mut jäi melko vähäseks. Koe meni kuitenkin ihan hyvin.

Singapore oli makee mesta. Mulle eka suurkaupunki-loma, eikä todellakaan vika.

1 kommentti:

  1. hyvä juuso, hyvii kuvii ! Erityisesti noi illal otetus mis näkyy noi kaikki valot mageesti =)

    VastaaPoista